Dorntherapie

Uitgangspunt van de Dorntherapie is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Dit beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben, maar ontstaat vaak doordat een gewricht langzaam uit elkaar schuift: voornamelijk door teveel zitten, een verkeerde houding, eenzijdige belasting of lang in de auto zitten. Dit verschil kan meestal met Dorntherapie worden gecorrigeerd. Een verschil in beenlengte veroorzaakt namelijk een scheefstand van het bekken en zo’n scheefstand zal vroeg of laat ook een verschuiving binnen de wervelkolom geven. In totaliteit worden bekken, rug, nek, schouders en kaken behandeld.

Hoe werkt het?
De correcties die tijdens de therapie worden uitgevoerd, gebeuren altijd in beweging. De bewegingen (die je maakt tijdens de behandeling) houden de spieren bezig en ‘leiden ze af’. Op deze manier kunnen de spieren de correctie niet tegenwerkten. Deze speciale manier van werken maakt Dorntherapie tot een milde behandelvorm.

Dorntherapie

Milde, gevoelvolle correctie
Correctie tijdens beweging
Ontspant de spieren
Onbegrensde herhaling mogelijk
Slechts weinig contra-indicaties 
Nagenoeg geen risico

Dorntherapie

Dorntherapie in combinatie met Breuss massage

Dorntherapie kan gecombineerd worden met Breuss massage. Deze warme, energetische massage is gericht op ontspanning van de wervelkolom, de tussenwervelschijven en de lange rugspier. Breuss massage voorafgaand aan de Dorn-therapie, is de ideale voorbereiding voor mensen met osteoporose of mensen die al lang klachten hebben. Breuss massage, na de Dorntherapie, bevordert de ontspanning en helpt de wervelkolom nog beter te strekken.