Over Ineke

Ik ben Ineke Bolderman. Na meer dan 25 jaar in de reguliere zorg gewerkt te hebben kreeg ik meer de behoefte me toe te leggen op het therapeutisch werkterrein. In mijn 3-jarige opleiding  Shiatsutherapie, Voetreflex en Massagetherapie heb ik geleerd klachten in een breder perspectief te zien, zowel lichaam als geest spelen een rol.

Vanuit deze visie werk ik in mijn praktijk. “Soms biedt het reguliere circuit geen oplossing en kan ik dan toch uitkomst bieden. Ik kijk naar de klacht, maar vooral naar welke factoren een rol daarbij spelen. Emoties kunnen bijvoorbeeld onbalansen in ons energiesysteem veroorzaken, hetgeen tot uiting kan komen in het lichaam door tal van klachten. Door te luisteren naar het verhaal en de informatie die het lichaam mij verschaft bijv. blokkades, pijnlijke spieren, bewegingsbeperking ga ik de verkenningstocht aan.

Het geeft veel voldoening als het speurwerk loont en mensen echt geholpen worden en klachten verdwijnen of verminderen. Ziekten als reuma kan je natuurlijk niet verhelpen, maar wel kunnen de klachten verminderen en het geeft ontspanning, waardoor zij beter met hun ziekte leren omgaan.

De behandelingen kunnen naast of aanvullend aan de reguliere gezondheidszorg gegeven worden, Bij specifieke klachten kan ik u adviseren om eerst met uw huisarts/specialist te overleggen.

Mijn praktijk is gelijkvloers en makkelijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Parkeerplaats op eigen terrein.

Veel aandoeningen kunnen met Acupressuur (shiatsu) en Voetreflex met succes worden behandeld.

Gevolgde opleidingen:

Bij DBA:Manueel Praktizijn (Shiatsu. Voetreflex, Segmentale en Klassieke Massage (anatomie, fysiologie, pathologie)
Bij  Triggerpointcoach:Opleiding Triggerpoint I en II
Bij John Keet:ActiTaping
Bij Idelette Eijgelaar:Dorn therapie en Breuss massage
Bij Hoge School Kinesiologie:Touch for Health I tm IV
Verera opleidingenOoracupunctuur basis en vervolg.

Daarnaast volg ik jaarlijks diverse bijscholingen.