Segmentale therapie

Door onze drukke, jachtige maatschappij is stress vaak de werkelijke oorzaak van de klachten. Door een langdurig te hoog stressniveau treedt overbelasting op van het zenuwstelsel. Zenuwen staan in samenhang met de spieren, botten, huid en de organen. Als er binnen dit gebied (segment) iets niet goed werkt, zullen ook de structuren die hierbij horen niet goed functioneren. Door middel van massage is het mogelijk deze blokkade op te heffen. De werkvelkolom (als basis) met links en rechts uittredende zenuwen aan elke wervel is in dit geheel uiterst belangrijk. Het centrale zenuwstelsel wordt tot rust gebracht en er ontstaat evenwicht in de processen die zich in het menselijk lichaam afspelen.

Segmentale therapie is vooral therapeutisch van karakter. Veel klachten worden veroorzaakt door een vorm van overbelasting. Het zenuwstelsel kan geen goede keuze meer maken en een klacht of pijn is het gevolg. Deze klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld werkdruk, stress of psychosociale klachten.
Bij segmentale massage worden extra technieken en manipulaties toegepast gericht op bestrijding van de klachten. Segmentale massage is dus een dieptemassage die bestaat uit vrij stevige handgrepen, het maakt het onderhuidse bindweefsel weer los, waardoor de storing verdwijnt.

Hoe ontstaan de meeste klachten zoals:

  • Nek-, schouder- en rugklachten
  • Slaapproblemen
  • Pijnlijke spieren
  • Maag- en darmklachten
  • Hoofdpijn
  • Tinitusklachten

Segmentale therapie

Het autonoom zenuwstelsel is onderverdeeld in een actief en een passief deel. Actieve deel C8 t/m L2. Passieve deel L3 t/m S5.

Het actieve deel is voor activiteit. Het handelen als dat nodig is, de ademhaling en de hartslag verhoogt bij gevaar of reactie.

Het passieve deel gebruikt om te rusten of te ontspannen. Zorgt voor lagere hartslag, langzame ademhaling, werking darmen.

Het actieve deel en het passieve deel is samen 100%. Dus als het actieve deel 80% actief is kan het passieve deel maar 20% actief zijn. Gevolg het passieve deel kan minder goed werken, waardoor de klachten zoals bovenvermeld kunnen ontstaan.

Behandeling

Voor de massage is er een kort gesprek over eventuele klachten. De klassieke ontspanningsmassage is een massage direct op de huid, waarbij een massage-olie wordt gebruikt. Naar keuze worden rug, nek, schouders, hoofd, armen, benen gemasseerd.

Klassieke ontspanningsmassage wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.